Hoi! Mijn naam is Myrthe, en ik wilde ‘als ik later groot was’ kinderboekenschrijfster worden – en dan zelf de illustraties maken. Een soort Anne M.G. Schmidt-Fiep Westendorp-hybride supermens, eigenlijk. Ik ben 8-jarige Myrthe een klein excuus verschuldigd, want kinderboekenschrijfster is het niet geworden. Maar wel deeltijds illustrator, en deeltijds copywriter.

Illustraties

Mijn illustratiestijl is kleurrijk, met vrolijke patronen en heldere, zwarte lijnen. Meestal doe ik dit digitaal, maar er gaat niks boven kliederen op een vel dik papier.

Tekst

Ik ben een groot fan van niet te moeilijk doen. Als ik iets makkelijk en begrijpelijk kan beschrijven, verkies ik dat altijd boven onnodig vakjargon en moeilijk gedoe. Begrijpelijk, vlot, scanbaar en, bij online copy, SEO-proof. Dát is wat tekst voor mij moet zijn.
Lees meer over mijn teksten